Slaapcoaching voor bedrijven

Ook bedrijven kunnen bij Start to Sleep terecht voor slaapcoaching en workshops op maat. Investeer in je menselijk kapitaal en beperk zo de kans op burn-out, productiefouten en afwezigheden bij je medewerkers.

Beter Slapen

workshop

De Beter Slapen workshop is een slaaptraining op maat van jouw bedrijf.  Voordat deze workshop plaatsvindt doen we een kort intake-gesprek. Zo krijgen we een goed beeld van het bedrijf en z’n medewerkers waarop we de workshop afstemmen. De slaaptraining zit boordevol praktische tips & tricks om beter te leren slapen. We behandelen topics zoals slapeloosheid,  slaaphygiëne, het bioritme, stress en piekeren. 

Daarnaast helpen we bedrijven ook om preventief te werk te gaan zodat er een plan van aanpak klaar staat wanneer één of meerdere medewerkers kampen met slaapklachten. 

Offerte aanvragen

Shiftwerk

workshop

Niemand is gemaakt om in shiften te werken. Shift- en nachtwerk ontregelt de biologische klok waardoor medewerkers sneller kampen met slaapklachten én minder goed functioneren. In deze workshop leren we shift- en nachtwerkers hoe ze hun biologische klok kunnen regelen. We tonen hen hoe een correct slaappatroon eruit ziet én geven ze praktische tips en inzichten waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

De outcome van deze workshop is om shift-en nachtwerkers meer controle te geven over hun biologische klok, waardoor hun privé- en werkleven erop vooruit gaat.

Offerte aanvragen

Pubers

workshop

Veel pubers kunnen moeilijk de slaap vatten. Doorheen de week gaan ze zonder dagafbouw naar bed: vlak na het gamen, chatten, studeren… In de weekends gaan ze tot ‘s avonds laat op stap én slapen ze uit. Dit wisselende bioritme combineren met nieuwe hormonale én mentale ontwikkelingen zorgt vaak voor slaapklachten.

Daarom reiken we in deze workshop advies én concrete tips aan waarmee ouders hun puber kunnen helpen om het bioritme te corrigeren.

Offerte aanvragen

Kinderen

workshop

Wanneer een kind slecht slaapt, slaapt vaak het hele gezin slecht. Als dit slaapprobleem enige tijd blijft aanhouden raakt de biologische klok van ieder gezinslid ontregeld. Ongeacht of je kind een pasgeboren baby, een vrolijke peuter of een puberende tiener is.

In deze workshop reiken we je verschillende technieken aan om jouw kind beter te leren slapen, zodat het hele gezin opnieuw rust kan vinden.

Offerte aanvragen

Mindfulness

workshop

In onze mindfulness training leer je om bewust je  aandacht richten op het nu: hoe jij je voelt – wat je denkt én wat je ervaart, zonder hierover een oordeel te vellen. Je leert milder en minder streng zijn voor jezelf. Verder reiken we in deze workshop ook technieken aan om minder te piekeren en gewoontepatronen af te leren zodat jij volledig kan genieten van het ‘hier en nu’.

Offerte aanvragen

Online slaaptraining

workshop

Last but not least: uiteraard kunnen bedrijven zich ook aanmelden voor de online slaaptraining van Start to Sleep. Gedurende 6 weken helpen wij je medewerkers om hun slaapklachten te doorprikken en opnieuw rust te vinden. Via onze online applicatie vullen ze hun slaapdagboeken in en ontvangen ze hun slaapschema’s. Ze krijgen ook dagelijks handige tips, advies en (slaap)filmpjes toegestuurd.

Offerte aanvragen

Bedrijven die u voor gingen…

companies image

Slaaptrainingen en slaapcoaching op maat

Annelies te gast bij Van Gils & de gasten

Wat kosten medewerkers die slecht slapen?

  Medewerkers die slecht slapen:

  • nemen 5 tot 9 extra ziektedagen per jaar op
  • zijn 10x meer afwezig ten opzichte van medewerkers die goed slapen
  • zijn veel sneller vatbaar voor depressie en burn-out
  • zijn minder geconcentreerd en leveren mindere prestaties
  • ervaren mentale en lichamelijke zwakte
  • vallen sneller terug op hospitalisatie en medische diensten
  • maken meer productiefouten
companies second image

Een slaaptraining of workshop aanvragen voor jouw bedrijf?

Dat doe je hier!

Neem contact met ons op