Ontdek hoe slaaptherapie jou kan helpen

De slaaptherapie van Start to Sleep helpt mensen die last hebben van lichte tot zware slapeloosheidsklachten om beter te leren slapen. Benieuwd of onze slaaptraining iets voor jou is? Je ontdekt het hieronder.

Moeilijk inslapen

Je ligt uren wakker voordat je in slaap valt.

Moeilijk doorslapen

Je slaapt niet vast of wordt ‘s nachts regelmatig wakker.

Te vroeg wakker worden

Je wordt ‘s ochtends veel te vroeg wakker.

Piekeren en stressen

Je kan de gedachtenmolen niet uitschakelen met alle gevolgen van dien.

Stoppen met slaapmedicatie

Je neemt momenteel slaapmedicatie, maar je wil dit afbouwen...

Shiftwerk of ploegenarbeid

Je moet vaak switchen van dag- naar nachtshift of andersom.

“Ik heb alles geprobeerd, maar niets werkt”

Het is een opmerking die we vaak te horen krijgen. Gelukkig biedt ons slaapplatform een oplossing voor zowel lichte als zware slapeloosheidsklachten. Deelnemers die consequent onze tips en slaapschema’s opvolgen merken een opvallende verbetering na het volgen van het traject. Ook wanneer ze slaapmedicatie nemen en deze stilletjes afbouwen!

sleep-img
sleep-img

Online slaaptherapie

De slaaptherapie van Start to Sleep is in feite hetzelfde als de therapie die gegeven wordt in ziekenhuizen, slaapcentra of door psychologen. Alleen doen wij het online, vanop afstand. Via allerhande oefeningen en technieken werken we dagelijks aan jouw slaapproblemen, zodat je opnieuw beter leert slapen.

Je zal dagelijks een slaapdagboek bijhouden in onze applicatie waarin je al jouw ‘slaap data’ logt. Wij monitoren deze data en volgen jouw progressie op. Deze manier van werken staat ons toe om snel in te grijpen wanneer nodig en je opnieuw op het rechte pad te brengen.

CGT-i: de wetenschappelijke aanpak

Onze slaaptherapie is gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie Insomnia, oftewel Cognitive Behavioural Therapy. We combineren deze wetenschappelijk onderbouwde methode met technieken uit ACT (Acceptance & commitment therapy) en mindfulness.

Het is wetenschappelijk bewezen dat CGT-i/CBT-i de meest succesvolle methode is om opnieuw beter te leren slapen en slapeloosheidsklachten te verminderen. Ook wanneer je slaapmedicatie neemt! Dat is ook meteen de reden waarom wij met deze slaaptechnieken werken.

sleep-img
sleep-img

Waarom een intakegesprek geen must is

Onze slaapexpert Annelies Smolders legt uit waarom: “De online training is zo ontwikkeld dat het helpt bij slapeloosheidsklachten, met én zonder slaapmedicatie. Daarom is een intakegesprek geen must. Het is wel noodzakelijk om jouw slaapdagboek en motivatie consequent in te vullen. Aan de hand van jouw slaap data krijgen we een héél goed beeld van jouw slaapklacht(en).”

Is er een onderliggende, medische reden waarom je niet kan slapen? Spreek er eerst over met je huisarts!
Heb je last van andere psychologische klachten naast jouw slapeloosheid? Praat er dan over met jouw psycholoog, want Start to Sleep pakt enkel jouw slaapprobleem aan.

Chronische slapeloosheid

  • Je bent vaak of altijd moe
  • Je kan vaak niet meer zo helder denken
  • Je bent minder alert en geconcentreerd
  • Je wordt depressiever
  • Je bent lichtgeraakt
  • Je kan niet op je woorden komen
  • Je bent vatbaarder voor ziektes
  • Je lichaam en/of geheugen functioneert niet goed meer
sleep-img

Wanneer spreken we over chronische slapeloosheid?

Chronische slapeloosheid gaat veel verder dan ‘af en toe eens slecht slapen’. Onbehandeld kan dit jarenlang aanwezig blijven. Chronische slapeloosheid is een klacht waarmee je vaak alleen staat. Goede slapers kunnen zich niet inbeelden wat een slechte slaper doorstaat. Maar wanneer spreken we van chronische slapeloosheid?

sleep-img

Tijdelijke of korte slapeloosheid

Bijna iedereen krijgt in z’n leven te maken met tijdelijke slapeloosheid. Situaties genoeg die aanleiding kunnen geven tot slechte nachten. Deze situaties zijn vaak vluchtig van aard waardoor de tijdelijke slapeloosheid slechts enkele nachten aanhoudt. Maar wees gerust, een aantal korte nachten kan geen kwaad. Je denken, aandacht, geheugen, vaardigheden en humeur zullen er maar tijdelijk onder te lijden hebben.

Recente berichten